3 redenen waarom de AirPods Pro de beste draadloze oordopjes zijn

airpod-pro

Er is een reden waarom zoveel Apple gebruikers van AirPods houden, en dat is meestal niet vanwege hun comfort of pasvorm. Ook al is dit in de loop der jaren gelukkig flink verbeterd. De nieuwste AirPods Pro zijn immers niet alleen uiterst populair vanwege zowel hun hoogwaardige ontwerp en uitzonderlijke geluidskwaliteit. Maar ook omdat ze zowel, en dat is misschien wel het allerbelangrijkste, een onmiddellijke connectiviteit met Apple gadgets bieden.

Het zijn de beste draadloze oordopjes die er bestaan

Zowel de originele AirPods Pro als de nieuwe AirPods Pro 2 behoren tot de beste draadloze oordopjes die er bestaan. Ze zetten met hun ergonomisch ontwerp de ultieme standaard voor premium oordopjes. Dit met een uitstekende actieve ruisonderdrukking (ANC) en een opvallend ruimtelijk geluid in een ergonomisch ontwerp.

Maar wat nog belangrijker is: ze brachten diverse baanbrekende functies en prestatie-upgrades naar de wereld van draadloze audio. Mogelijkheden die veel rivalen hebben geïmiteerd maar niet echt gekopieerd.

3 redenen waarom de AirPods Pro de beste draadloze oordopjes zijn

Hier zijn drie belangrijke dingen die de AirPods Pro beter doen dan alle andere draadloze oordopjes. Iets wat handig is om te weten voor als je graag van een AirPods Black Friday aanbieding gebruik wilt maken!

1. AirPods Pro bieden een vlekkeloze integratie

Het is gewoonweg geweldig te noemen hoe Apple alle AirPods heeft ontworpen om perfect met zijn bijzondere ecosysteem van producten samen te werken. De drie allernieuwste modellen (de AirPods Pro, AirPods 3 en AirPods Pro 2) bieden een formidabele connectiviteit met alle Apple apparaten.

Het doet dit dankzij Apple’s eigen ingebouwde H1 en H2 processors. Deze chipsets communiceren zonder meer perfect terwijl ze ook nog eens een verbeterde Bluetooth audiokwaliteit en sterkere ANC leveren. De software van Apple werkt daarbij bovendien lekker soepel.

2. AirPods Pro hebben de praktischte oplaadcassette die er is

Zeer weinig makers van oordopjes zijn zo creatief als Apple met hun oplaadhoesjes geweest. Want Apple heeft gewoon de beste oplossing bedacht voor zijn AirPods Pro 2. Het laat de oplader als een antenne fungeren om zo eenvoudig zoekgeraakte oordopjes te lokaliseren.

De nieuwste MagSafe oplaadcassette van Apple wordt daarvoor met een U1 chip geleverd. Die werkt met de Precision Finding functie in de ‘Zoek mijn’ app, om deze rechtstreeks op je Apple gadget te lokaliseren. De ingebouwde luidspreker zendt dan een toon uit om de behuizing snel te lokaliseren.

3. AirPods Pro leveren een naadloze bruikbaarheid

De AirPods Pro 2 ondersteunen verschillende invoermethoden, waaronder een bewegings-, aanrakings-, stem- en drukdetectie. Dit terwijl de meeste concurrenten nog fysieke knoppen of aanraakpanelen gebruiken.

Apple heeft nu bovendien een unieke ‘capacitieve krachtsensor’ in de steel van de AirPods Pro geïntegreerd. Die vereist slechts een lichte druk en produceert daarbij een geruststellend klikgeluid ter bevestiging van de bedoelde commando’s. Het accepteert zelfs ‘multi-press-gebaren’ en reageert zonder twijfel probleemloos.

Het gebruik van bewegingssensoren is echter een ander bijzonder onderdeel van de AirPods gebruikerservaring. Zo zal het elke keer dat je de oordopjes verwijdert of op jouw oren plaatst automatisch het audiosignaal pauzeren of afspelen.

Maar waar de high tech Apple technologie echt in uitblinkt, zijn de verbeterende sonische mogelijkheden. Want de bewegingsdetectietechnologie van Apple plaatst de geluiden nauwkeurig daar waar je hoofd beweegt!

Het grote succes van de AirPods en AirPods Pro

Vijf minuten! Dat is alles wat Apple nodig had om over de AirPods te praten toen het in september 2016

de eerste echte draadloze oordopjes onthulde. De Apple AirPods zijn daarna een groot succes geworden.

Maar het zijn vooral de AirPods Pro uitvoeringen die synoniem zijn geworden met de allerbeste draadloze oordopjes die je maar kunt krijgen. Het is dan ook niet voor niets een tech gadget die tijdens de Black Friday sales zeer gewenst is, om ze zo voordelig mogelijk in je oren te kunnen pluggen!