Domeinnaam hosting, waar op letten?

web

Hosting voor je domeinnaam, een onvermijdelijk begrip wanneer het gaat om het kopen van een domeinnaam. Je zult de naam die je hebt gekocht, of gaat kopen, ergens heen moeten verhuizen. Lees hier waar je op moet letten wanneer je ergens een “plekje” zoekt voor jouw domeinnaam.

Hostingpakket uitzoeken

Bij het uitzoeken van een hosting-pakket moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo is bijvoorbeeld de opslagruimte die je nodig bent, en de ruimte die je nodig bent aan data-verkeer. Van grote invloed op jouw keuze voor een hostingpartij, of het pakket dat je kiest bij deze partij. Via onderstaande links kom je bij een aantal hostingpartijen, een “random” zoekopdracht in google. We raden ze niet expliciet aan, en krijgen niets voor deze verwijzing dan wel een eventuele provisie wanneer je hier een account neemt.

Houd de kosten laag

Wil je wel een domeinnaam kopen of vastleggen, maar heb je nog geen website. Dan kan je de kosten in het begin vaak nog relatief laag houden. Wanneer je een domeinnaam wilt vastleggen zodat niet iemand anders ermee vandoor kan gaan. Dan kan je in het begin ook alleen je domeinnaam naar een hostingpartij verhuizen. Zonder direct een hostingpakket erbij aan te schaffen. Je betaalt dan vaak alleen de kosten voor de domeinregistratie. Zo houd jij de kosten laag, terwijl je kan werken aan de website en er toch niemand met jouw domeinnaam vandoor kan gaan.

Wanneer je klaar bent om je website online te gaan zetten, moet je een hostingpakket gaan aanschaffen bij je hostingpartij. We raden je aan om te beginnen met één van de kleinere pakketten. De kans dat je direct het duurste pakket nodig bent is vrij klein, en uitbreiden kan altijd nog.
TIP! Het is voor vele redenen verstandig om ook direct een SSL certificaat af te sluiten voor je website.

Waar zie ik dat ik mijn hostingpakket moet upgraden?

Wanneer je een account hebt bij één van de vele hostingpartijen, dan heb je vaak een eigen Dashboard. In dit dashboard vindt je informatie over de status van jouw hosting pakket. Soms met mooie meters in je dashboard en KPI’s met prestaties. Hieraan kan je vaak goed aflezen of de ruimte nog voldoende is en of het data-verkeer nog binnen de limiet valt van jouw hostingpakket.

Upgraden

Het gaat goed met je site! Google is gek op je pagina’s en toont ze steeds vaker aan haar publiek. En met jouw CTR (Click Through Rate) schieten jouw bezoekersaantallen door het dak. Top. Maar bedenk je wel dat jouw hostingpartij maar een beperkte ruimte voor jouw ter beschikking heeft. Wij willen je adviseren om op tijd het hostingpakket uit te breiden om problemen te voorkomen.

Of downgraden?

Alles is online, de bezoekers komen binnen en de reacties zijn positief. Je bent tevreden met het huidige bezoekersaantal en je bereikt je eventuele gestelde doelen. Dan is het tijd om te kijken of er ruimte is om te besparen op de kosten. Het is natuurlijk prettig om ruimte genoeg te hebben in je hostingpakket, maar meer dan genoeg is dan weer overbodig. Duik het account in van je hostingpartij en kijk of er pakketten zijn die jouw voldoende ruimte bieden, maar toch goedkoper zijn dan je huidige. Jij bespaart geld, je bezoekers merken er niets van. Win Win!

Hoge bezoekersaantallen?

Je hebt de hosting voor elkaar, de bezoekers komen met regelmaat binnen en je site wordt vaak online gevonden door jouw publiek. Weleens gedacht aan geld verdienen aan deze bezoekers? Dat kan. Lees meer over geld verdienen met je website.