Geld verdienen met je website: affiliate

Wil jij geld verdienen aan je website of blog? Heb je misschien nog ruimte over op je pagina’s van je webshop en zie je kans om meer geld uit je online domein te halen? Bekijk dan de mogelijkheden eens van affiliates. Wordt een affiliate partner en vul deze extra ruimte met advertenties of gesponsorde links.

Hoe verdien ik geld met advertenties?

De wijze waarop je precies geld kan gaan verdienen met advertenties, verschilt per Affiliate Netwerk waar jij jouw website bij aansluit. Over het algemeen krijg je bij een Netwerk een “Affiliate ID” deze zul je in de URL moeten verwerken waarnaar de advertentie naar verwijst. Door dit “Affiliate ID” op te nemen in de URL kan het netwerk zien welk verkeer jij aan hen hebt doorgestuurd. Afhankelijk van de afspraken binnen het netwerk krijg jij een vergoeding voor het verkeer dat je doorstuurt.

Krijg ik geld voor bezoekers?

Nou, nee niet direct. Er zijn maar weinig “Affiliate Netwerken” of Merchants die je nog zullen betalen voor het alleen ontvangen van die bezoekers. Tegenwoordig is het de bedoeling dat die bezoekers eerst een vervolgactie moeten doen op de website van de Merchant. Het inschrijven van een nieuwsbrief, invullen van een poll. Of, en deze komt vaak voor, je krijgt een % van een aankoop gedaan door de bezoeker die jij hebt aangeleverd. Via jouw site, met jouw ID in de verwijzende URL. Wil jij meer weten over Affiliates? Bekijk hieronder een selectie van netwerken waar jij jouw website bij aan kan sluiten.

TIP!

Het zomaar aanmelden bij een netwerk, zonder een werkende site met inhoud heeft bij veel Affiliate netwerken maar weinig zin. Het aanmelden bij een affiliate netwerk heeft vaak pas zin wanneer je site online staat en inhoud heeft. Zij zullen je voor acceptatie namelijk eerst onder de loep nemen. Tenminste, je website.