Alles over tech

Hoe maak je een PDF?

Soms heb je een bestand wat je moet versturen b.v. per e-mail maar je wil niet dat het originele bestand verstuurd wordt.

Geen probleem, dan sla je het bestand op als een PDF bestand. PDF bestanden zijn een soort kopieën van het orgineel waar je niets aan kunt veranderen. Bovendien is een PDF bestand op iedere computer eenvoudig te lezen.

Maar hoe kan ik een PDF bestand maken?

Om een PDF bestand te kunnen maken heb je een PDF printer software nodig. Dit is een programmaatje dat geïnstalleerd moet worden op je computer. Dit programma simuleert een printer. Nadat het geïnstalleerd is ga je naar afdrukken en kies je als printer de PDF printer.

Het bestand zal nu opgeslagen worden als een PDF bestand, het originele bestand blijf uiteraard ook gewoon bestaan dus geen zorgen dat deze overschreven wordt.

Met welke programma’s kan je een PDF bestand maken?

Er zijn verschillende programma’s die je hiervoor kunt gebruiken.
Zo heb je b.v.:


– PDF Creator

– Cute PDF Writer

– PrimoPDF

– DoPDF


Maar er zijn ook nog vele andere programma’s die dit ook kunnen. Kies hierboven een programma uit, download en installeer de software door de installatie instructies op het scherm goed te lezen. Ze zijn allen prima PDF makers dus het maakt niet zo veel uit welke je kiest. Installeer daarbij niet de e.v.t. extra software die ook wordt aangeboden. Dit is meestal zooi waar je toch niets aan hebt. Je wil alleen het programma hebben.

Nadat de software is geïnstalleerd hebt kan je vanuit ieder programma zoals word, excel, photoshop, etc.. via printen je PDF printer selecteren en afdrukken. In werkelijkheid wordt er niet afgedrukt maar wordt het bestand opgeslagen als PDF.

Succes

Back to top