Hoe bestuur je een computer op afstand?

computer afstand besturen

Wanneer je regelmatig gevraagd wordt om problemen met computers op te lossen, ken je de situatie waarin het via de telefoon uitleggen van de oplossing vele malen meer tijd kost dan nodig is om het probleem zelf op te lossen. Dit kan makkelijker!

Er zijn programma’s beschikbaar waarmee een computer op afstand bedienen mogelijk wordt. Allesovertech.nl legt uit hoe het moet!

Programma’s

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar, twee goed werkende hiervan zijn:

Teamviewer (Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS)
Logmein 
(Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS, Java en Windows Mobile)

Installatie op PC of Mac

Om een computer op afstand bedienen mogelijk te maken moet eerst één van de bovengenoemde programma’s geïnstalleerd worden op je eigen computer, telefoon of tablet. Volg hiervoor de stappen uit de installatieprocedure.

Wanneer je op elk gewenst moment de volledige controle van de andere computer over wilt kunnen nemen, zonder tussenkomst van de gebruiker, moet je ook op deze computer het programma installeren. Op deze manier kun je de computer via het programma koppelen aan jouw eigen account en inloggegevens. Wanneer dit gedaan is, kun je de bediening van deze computer overnemen, zonder dat de gebruiker hiervoor zelf nog handelingen hoeft te verrichten.

Om de computer op afstand te bedienen start je het programma op jouw eigen computer, telefoon of tablet en selecteert dan de computer waarvan je de bediening wilt overnemen. Op deze computer wordt een melding weergegeven en de verbinding is gemaakt.

Computer op afstand bedienen zonder installatie

In een aantal gevallen is het eenvoudiger wanneer je de bediening van een andere computer op afstand over kan nemen zonder dat hierop Teamviewer geïnstalleerd is. De meest eenvoudige en snelste oplossing is dan Teamviewer Quicksupport Hiervoor is geen installatie nodig.

Dit programma hoeft de gebruiker alleen maar te downloaden en openen. Er wordt dan een ID en wachtwoord weergegeven, met deze gegevens kun je in Teamviewer op jouw eigen computer, telefoon of tablet inloggen en de bediening overnemen. Wanneer Teamviewer Quicksupport afgesloten wordt is de verbinding verbroken.

Computer bedienen vanaf tablet of telefoon

Ook zijn er voor Teamviewer en LogMeIn applicaties beschikbaar voor de tablet en telefoon. Hiermee kun je altijd en overal de controle overnemen en de computer op afstand bedienen.