Computer sluit niet af! Wat moet ik doen?

computer afsluiten lukt niet

Het kan soms gebeuren dat je computer vast loopt of erg traag wordt, eigenlijk alles wat je aanklikt lijkt de computer niet meer op te reageren. Je besluit om de computer opnieuw op te starten maar je computer wil niet meer afsluiten, oeps wat nu.

Soms wil ook mijn computer niet meer afsluiten.

Ook ik heb het wel eens dat mijn computer niet meer wil afsluiten. Je hebt in dit soort gevallen meestal niet zo heel veel keus. Het eerste wat ik jou aanraad is om geduld te hebben, het kan namelijk zijn dat jou computer nog ergens mee bezig is zonder dat je daar bewust van bent. Sommige activiteiten kunnen zo zwaar zijn of zoveel van jouw computer vergen dat het lijkt alsof de pc vastloopt.

Raakt je geduld op of zie je het hardeschijf lampje niet meer knipperen? Dan zit er helaas niets anders op dan je computer af te sluiten.

Hoe sluit ik mijn computer af als hij niet meer afsluiten wil?

De computer kan je uitzetten door de aan en uit knop in te drukken en vast te houden, net zo lang totdat de computer uit gaat. Dit duurt ongeveer 5 seconden. Als de computer helemaal uit is kan je de computer weer aanzetten.

Houd er wel rekening mee dat er een kleine kans is dat je gegevens verliest. Afsluiten vaneen computer moet natuurlijk niet voor niets via de afsluitknop. Om dit mogelijke probleem in de toekomst te voorkomen raad ik aan om backup’s te gaan maken van je bestanden.

Mogelijk krijg je bij het opstarten een melding dat Windows niet goed is afgesloten en een aantal opties om te starten. Met de pijltjestoetsen selecteer je dan normaal opstarten en druk op enter, wacht nu totdat de computer volledig is opgestart en kijk of het probleem nu wegblijft door de computer gewoon te gebruiken.

Gebeurd het regelmatig dat je computer niet meer wil afsluiten, dan kan je eens proberen om een systeemherstel uit te voeren.