Wat is een wifi repeater?

Mensen willen mobiel zijn, ook binnenshuis. Sinds de opkomst van het draadloze Wifi-netwerk worden consumenten steeds kritischer als het gaat om internetsnelheid. Applicaties als Netflix, Youtube of Spotify vereisen een snelle en stabiele internetverbinding wat uiteraard alleen gerealiseerd kan worden door een snelle internetaansluiting, een moderne router en zeker niet onbelangrijk: een goed Wifi signaal.

 

Nu is het zo dat moderne interne gerelateerde apparatuur in principe geen probleem mag vormen. Toch hebben dagelijks nog talloze mensen last van een zwak Wifi signaal. De vraag is dan ook: hoe kan dat? Het probleem lijkt hem te zitten in het feit dat typische Nederlandse huizen meestal heel degelijk zijn gebouwd. In een degelijke woning vind je een meterkast vol met draden, koperen leidingen, betonnen muren en goede isolatie. Al deze eigenschappen breken het het Wifi-signaal enorm af wat resulteert dat het internetsignaal op de eerste verdieping al stukken slechter is, laat staan op de zolder. Gelukkig lijkt dit probleem (deels) te gaan verdwijnen door de opkomst van een enorme hype: de Wifi repeater.

 

 

Wat is een Wifi repeater

Een Wifi repeater een vaak klein, onopvallend apparaatje die letterlijk het wifi signaal van de router oppikt en vervolgens opnieuw uitzendt (versterkt). De plek waar het signaal wordt opgepikt is de plek waar het signaal zwak begint te worden. Een site gespecialiseerd in deze apparaten is wifirepeater.nl Een wifi repeater kan soms ook worden ingezet als access point. Het apparaatje wordt dan bedraad aangesloten aan de router of internetswitch waardoor het 100% van internetsnelheid kan worden doorgegeven.

Dit is ook meteen het nadeel van een ‘repeater’: de originele internetsnelheid (aantal Mb/ps) wordt in verhouding gehalveerd en vaak nog wel meer. Al met al is het een prima oplossing voor consumenten die geen bedraad netwerk door huis hebben lopen en toch op zolder of in de tuin willen genieten van snel Wifi.