Domeinnaam verhuizen

web

Een domeinnaam verhuizen is makkelijker dan je denkt! Helemaal wanneer je nog geen website hebt. Met een verhuiscode is het verhuizen van een domeinnaam vaak een kwestie van minuten en je hebt een bevestiging van jouw hostingpartij dat er een nieuwe domeinnaam is geregistreerd door onder jouw account.

Gefeliciteerd! Na dit bericht ben je officieel eigenaar van het domein, nu kan je er van alles mee of je doet er helemaal niets mee. Wat jij wil, en er is niemand die daar wat aan kan veranderen.

De verhuiscode

Het verhuizen van een domeinnaam gebeurt middels een verhuiscode. Ook wel bekend als: autorisatiecode, transfer key, auth code of EPP. Deze code ontvang je van de partij die jouw domeinnaam heeft vastgelegd of je huidige hostingpartij. Vrijwel direct na het correct ontvangen van de betaling voor het vastleggen van de domeinnaam komt ook de verhuiscode vrij. Het is een code van cijfers en letters waarbij het gebruik van hoofdletters ook overgenomen moet worden bij het ingeven van de code bij de nieuwe hostingpartij. Een niet herkenbare code, uniek en alleen van toepassing op het bijbehorende domein.

Hoe lang is deze code geldig?

De code voor het verhuizen van een domeinnaam is in veel gevallen maar beperkt geldig, wacht dus nooit te lang. Het is niet zo dat je na het ontvangen van de verhuiscode klaar bent, deze code op zich is namelijk niets waard. Alleen de handeling die je ermee kan doen, het verhuizen van een domeinnaam, heeft een waarde. Mocht je er te lang mee wachten, dan kan de code dus niet meer werken en is verhuizen niet meer mogelijk.